Tvrtke partneri

sla-small

Partner  na području Slavonije i Baranje

karpa-small
Partner na području Istre i Kvarnera

Pizzato Elettrica Joystick modeli E2 MA serije

jostick-e2-eround-03Pizzato Elettrica Joystick  – novi proizvod koji nadopunjuje EROUND asortiman

 

OSOBINE

  • dostupan u dvije visine
  • stupnjevi zaštite IP67 i IP69K
  • verzija s mehaničkom blokadom
  • verzije sa ili bez povratka u položaj O
  • dva stupnja aktivacije

 

 

 

 

 

Dostupne dvije visine
E2 MA serija joysticka dostupna je u dvije: standardnoj visini od 55 mm i u nešto nižoj verziji od 45 mm. Ova druga verzija dostupna je od rujna 2016. godine i savršena je za sve namjene koje zahtijevaju niže uređaje. Treba napomenuti kako se niža verzija po osobinama ne razlikuje od standardne verzije.

01-dvije-visine

 

 

Verzija s mehaničkom blokadom
Kako bi se spriječilo slučajno aktiviranje, dostupna je verzija joystick uređaja s blokadom. Kod te verzije, upravljača ručica ostaje fiksna u položaju 0, a može se pomaknuti u druge položaje samo nakon što se odblokira povlačenjem sigurnosnog diska.

02-centralno-zakljucavanje

Verzije sa ili bez povratka u položaj 0
Dostupni su modeli pomicanjem u 2 ili 4 smjera. Svaki model može biti sa ili bez funkcije povratka u položaj 0: opruga se samostalno vraća u početni položaj nakon pomicanja u željenom smjeru odnosno ne vraća se i ostaje u odabranom položaju.

03-smjerovi

 

Dva stupnja aktivacije
Također su dostupni joystick uređaji s dva stupnja aktivacije, u bilo kojem smjeru. Za navedeno morate spojiti standardni radni kontaktni blok i rani uklop radni kontaktni blok (early make). Ova se opcija, primjerice, može koristiti za kontrolu dvostupanjskog kretanja u istom smjeru.

04-dva-stupnja-aktiviranja

 

 

 

Stupnjevi zaštite IP67 i IP69K
Elastični pokrov joystick upravljačke palice izrađen je iz jednog komada i u potpunosti te bez ijednog otvora pokriva polugu. Ovo jedinstveno rješenje (patentirano) prisutno je u svim verzijama ovog modela, uključujući i modele smanjene visine i s mehaničkom blokadom. Ovo rješenje najučinkovitija je metoda zaštite od ulaska bilo kakve prljavštine i vode pa se tako ovi uređaji mogu koristiti i u okruženjima koja zahtijevaju najviši stupanj zaštite kućišta. Ovi uređaji prošli su testiranja IP67 stupnja zaštite po standardu IEC 60529 i IP69K stupnja zaštite prema ISO 20653 standardu te su testirani pod pritiskom vode od 100 atmosfera i pri temperaturi od 80°C; stoga se mogu koristiti i u strojevima koji se ispiru visokotlačnim mlaznicama tople vode.

Jednostavna konfiguracija kontakata
Joystick je opremljen s adapterom za montažu sa četiri utora što omogućuje spajanje različitih tipova kontakata na svaki zaseban smjer aktivacije. Mogu se koristiti jednostruki ili dvostruki blokovi, čak na dvije razine.
S obzirom na to, nema ograničenja za tipove kontaktnih blokova koji se koriste, odnosno korisnici mogu slobodno ugraditi standardne kontaktne blokove u konfiguraciju koja im odgovara.

05-jednostavna-konfiguracija

Pločice joysticka
Ovi modeli dolaze s posebnim okruglim ili pravokutnim pločicama, dostupnima u crnoj ili sivoj boji. Tekstom ili simbolima označene su funkcije. Oznake se laserski ispisuju i ne mogu se izbrisati. Korištenje pločica uz joystick ručicu ne utječe na ostvarivanje IP67 i IP69K stupnja zaštite.

06-plocice

 

DIJAGRAM POSTAVKI:

dijagram-hr

Više detalja saznajte u katalogu: Katalog E2 MA joystick_eng (1,9 MB)

sla-small

Partner  na području Slavonije i Baranje

karpa-small
Partner na području Istre i Kvarnera

Menu Title