Tvrtke partneri

sla-small

Partner  na području Slavonije i Baranje

karpa-small
Partner na području Istre i Kvarnera

Detekcija plamena

DetTronics_flame-opca-01Det-Tronicsovi detektori plamena idealno su rješenje za aplikacije s velikim rizikom za osoblje kao i na mjestima gdje požar može uzrokovati veliku materijalnu štetu. Osim ovih kritičnih životnih situacija, Det-Tronicsovi proizvodi dokazano smanjuju sveukupne troškove održavanja prvenstveno kroz smanjenje lažnih prorada sustava alarmiranja i gašenja.
Najčešće aplikacije gdje se primjenjuju Det-Tronics rješenja su naftovodi i plinovodi, kućišta turbina, naftne platforme, spremnici nafte i naftnih derivata te plina, automobilska industrija, avionski hangari, nuklearne elektrane, stanice punjenja vodika, proizvodnja eksploziva.
Niti jedan drugi proizvođač ne nudi tehnološki naprednije i raznovrsnije detektore plamena koji pokrivaju toliko različitih područja dok istovremeno imaju visok stupanj eliminacije lažnih prorada i pokrivenost odgovarajućim odobrenjima na globalnoj razini. Nadalje, kako bi se olakšalo korištenje, svi detektori plamena X-serije dolaze s opcijom HART protokola.

 

X5200 UV/IR DETEKTOR PLAMENA
X5200 kombinira dvostruku infracrvenu (IR) obradu signala X9800 detektora s ultraljubičastim (UV) senzorom iz X2200 modela, omogućujući tako brzu detekciju plamena kod aplikacija u kojima su prisutni lažni izvori UV zračenja. Ovaj detektor može raditi kao UVIR ili kao zasebno UV ili IR detektor.

DetTronics_flame-01

X3302 VIŠESPEKTRALNI INFRACRVENI (IR) DETEKTOR PLAMENA VODIKA
X3302 otkriva gotovo nevidljivi plamen prouzročen gorenjem vodika te ostalih ne-ugljičnih materijala, uz znatno smanjenje lažnih prorada u odnosu na tradicionalne tehnologije detekcije. Njegov raspon detekcije od 30m u smjeru glavne osi te 30m u smjeru rubne osi konusa čini ga savršenim rješenjem za prostore u kojima se koristi vodik jer on pokriva do četiri puta veći prostor u odnosu na uobičajene UV tehnologije.

DetTronics_flame-02

X3301 VIŠESPEKTRALNI INFRACRVENI (IR) DETEKTOR PLAMENA
Najsvestraniji i najpouzdaniji detektor na svijetu omogućuje ranu reakciju na najmanje požare te također ima visoki stupanj eliminacije lažnih prorada. Mogućnost detektiranja plamena različitih goriva, posebice izvan glavne osi konusa vidljivosti detektora što ga kroz veću zonu pokrivenosti čini ekonomski isplativim rješenjem.

DetTronics_flame-03

X9800 JEDNOSTRUKI IR DETEKTOR
Dvostruka obrada IR signala od strane IR X9800 detektora odbacuje pozadinske infracrvene signale te neprestano održava visoku brzinu detekcije. Najbolji je odabir za aplikacije u prostorima s visokom razinom kontaminacije i na mjestima koja zahtijevaju minimalno održavanje.

DetTronics_flame-04

X2200 ULTRALJUBIČASTI (UV) DETEKTOR PLAMENA
UV senzor ovog detektora ima dva algoritma: jedan za vrlo brzu detekciju plamena i drugi s maksimalnim potiskivanjem lažnih prorada. Na taj način zadržana je mogućnost vrlo brzih prorada koji su bili prepoznatljivi za prethodne modele. X2200 idealan je za detektiranje specijalnih vrsta plamena kao što je plamen gorenja metala i sumpora.

DetTronics_flame-05

HART® KOMUNIKACIJA (KOMUNIKATOR)
Ovaj prijenosni i samosigurni komunikator koristi se za konfiguraciju i testiranje X-serije detektora plamena kao i ostalih HART uređaja.

DetTronics_flame-06

PM-5MPX DVOSTRUKI INFRACVENI (IR) DETEKTOR PLAMENA
Ovaj dvostruki IR detektor plamena dizajniran je za detektiranje ugljikovodičnih i ne-ugljikovodičnih požara tipičnih za proizvodnju poluvodiča.

Smješten je u zabrtvljeno polipropilensko kučište koje mu omogućava smještaj u Ex zonama.

DetTronics_flame-07

APOLLO DETEKTORI DIMA I TOPLINE
Apollo adresabilne detektore dima i topline moguće je povezati na EQP sigurnosni sustav preko adresabilnog modula za dim i toplinu (ASH modul).

 DetTronics_flame-08

U5005 DETEKTOR DIMA
U5005 detektor dima je osjetljiv, ali istovremeno i vrlo čvrst i napredan zaštitni uređaj koji je dizajniran za smještaj u klasificirane zone opasnosti.

DetTronics_flame-09

U5006 DETEKTORI DIMA ZA SMJEŠTAJ U VENTILACIJSKE KANALE
Ovi detektori dima koriste U5005 tehnologiju i ugrađeni su u fiberglas kućište od staklenih vlakana. Prvenstveno su dizajnirani za detekciju dima u aplikacijama klimatizacije i ventilacije.

DetTronics_flame-10

NADZOR I DETEKCIJA OPASNOSTI
Kombinirajte najsuvremenije detektore plamena s industrijskim kamerama za praćenje opasnosti i različitih događaja. Prema želji cijeli sustav može biti jednostavan ili prilično složen. Ovakav sustav izrađen po mjeri omogućuje praćenje događaja u realnom vremenu, daljinsko upravljanje putem interneta te snimanje događaja.

DetTronics_flame-11

sla-small

Partner  na području Slavonije i Baranje

karpa-small
Partner na području Istre i Kvarnera

Menu Title