Tvrtke partneri

sla-small

Partner  na području Slavonije i Baranje

karpa-small
Partner na području Istre i Kvarnera

Centar kvalitete energije

Kvalitetnije iskorištavanje energije u objektima različitih namjena glavni je cilj našeg Centra izvrsnosti za kvalitetu energije.

23 milijuna malih i srednjih tvrtki u cijelom Europskoj uniji čine čak 99% poslovnih subjekata te su glavni pokretač ekonomskog rasta. Od ljeta 2013. godine i hrvatske male i srednje tvrtke dio su ove globalne ekonomije te svojim poslovanjem utječu na ekonomske rezultate kao i ostale postavljenje ciljeve. Ukoliko se prisjetimo kako je jedan od najvećih problema gospodarskog sektora Hrvatske za 14,6% veća potrošnja energije po jedinici BDP-a u odnosu na prosjek EU27, jedan od glavnih ciljeva svakako je i održivi razvoj, ekološki osviješteno poslovanje i ušteda energenata. Ostvarivanjem tih ciljeva dostiže se visoka razina poslovanja i povećava se konkurentnost na cjelokupnom tržištu, što je posebno važno za male i srednje hrvatske tvrtke koje tek grade svoje mjesto na velikom EU tržištu.

Zato je glavni cilj poslovanja Centra izvrsnosti za kvalitetu energije sljedeći: Povećanje konkurentnosti (malih i srednjih tvrtki) i učinkovitije trošenje električne energije produktivnim ulaganjem u inovativne tehnologije.

 

eco2Korisnici usluga našeg Centra izvrsnosti za kvalitetu energije moći će tako otkriti, i u svoje poslovanje ugraditi, procese koji smanjuju potrošnju električne energije i povećavaju njenu učinkovitost. To u konačnici dovodi do znatno manjih troškova energenata, bolje iskorištenosti postojeće infrastrukture, veće ekonomičnosti cjelokupnog poslovanja, održivog daljnjeg razvoja te izravno utječe na konkurentnost same tvrtke.

Poslovni i proizvodni prostori korisnika se prvo podvrgavaju testiranjima postojećeg stanja, kroz ciljana ispitivanja i analize. U skladu s rezultatima, stručnjaci iz Centra, u suradnji sa samim korisnicima, razvijaju najbolju strategiju prilagodbe i daljnjeg razvoja razmatrane tvrtke. Zajedno s trećim stranama, u procese poslovanja razmatrane tvrtke ugrađuju se dogovoreni procesi, nove tehnologije i konkretna rješenja dogovorena strategijom te se prate dobiveni rezultati. U sklopu Centra mogu se također vidjeti prednosti i mane rada dvije foto naponske elektrane postavljene na krovu tvrtke Nabla plus, u sklopu kojeg je i laboratorij Centra izvrsnosti za kvalitetu energije. Jedna je elektrana priključena na mrežu, a druga je samostalna, tzv. otočna elektrana.

Važno je naglasiti kako su usluge Centra namijenjene i poslovnim i privatnim korisnicima koji žele energetski unaprijediti svoju životnu i radnu okolinu.

logo-Nabla-PlusCentar izvrsnosti za kvalitetu energije subvencioniran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, a nositelj projekta je Nabla plus koja već skoro dvadeset godina djeluje na tržištu elektrotehničke opreme i inženjeringa. Kroz iskustvo na terenu, raznu dostupnu opremu i široki spektar poslovanja, njeni školovani djelatnici, sve mahom inženjeri, spremni su za izazove koje postavlja ovaj sektor rada. U sklopu razvoja ovog projekta, poseban tim zaposlenika dodatno je prošao razna školovanja i certificiranja kako bi mogao ponuditi najbolju moguću uslugu. Oni su danas spremni za rad u Ex zonama, osposobljeni su za energetsko certificiranje, prikazivanje i analiziranje podataka dobivenih mjerenjima najsuvremenijom opremom za mjerenje kvalitete električne energije kojom je ovaj centar opremljen.

Obratite nam se s povjerenjem, povećajte svoju konkurentnost i povećajte energetsku učinkovitost svog poslovanja.

Više informacija o Centru izvrsnosti za kvalitetu energije i uslugama koje pruža možete pronaći na stranici Centra na domeni: www.centarkvaliteteenergije.hr

sla-small

Partner  na području Slavonije i Baranje

karpa-small
Partner na području Istre i Kvarnera

Menu Title